Здраве

Този ТЕСТ ще разкрие за по-малко от 2 минути всичко за здравето ви (ВИДЕО)

  21.01.2017 11:38             
Този ТЕСТ ще разкрие за по-малко от 2 минути всичко за здравето ви (ВИДЕО)

Здравето е нашето богатство! Най-голямото и най-ценното. Обичайно разбираме това едва когато го загубим. За да разберат какво е състоянието на здравето им, много хора решават, че трябва да направят голям брой тестове и изследвания, пише zajenata.bg Но наскоро бразилският учен Клаудио Жил Араужо успя да разработи тест, който лесно да може да оцени физическото здраве на човек. Многобройни изследвания са потвърдили ефективността на теста.

Искате ли да знаете  какво е състоянието на вашето здраве? Просто опитайте да направите онова, което показват илюстрациите и следвайте указанията в статията.
 
Трябва да се отбележи, че по време на изпитването се броят точки. От броя на точките зависи от крайния резултат. Желаем ви успех!
 

1. В началото на изпитанието имате 10 точки. Свалете обувките и кръстосайте глезените така, както е показано на снимката.

2. Бавно започнете да сядате с кръстосани глезени на пода, без да си помагате с ръце. Ако загубите равновесие и си помагате с ръце, отнема се една точка на всяко подпиране. Ако само сте загубили равновесие, отнема се половин точка.

3. Продължавайте да седите на пода в продължение на 1 минута. След това, без да поглеждате надолу, се опитайте да се изправите. Помагането с ръцете е забранено! Наказание – 1 точка.

4. Изправете се и напишете някъде крайния резултат. За по-лесно може да накарате някой да ви асистира и да брои точките.
 
Ето и резултатите от теста за оценка на здравето

8-10 точки : Добре. Явно водите здравословен начин на живот и се грижете добре за здравето си.
6 – 7.5 точки : Не чак толкова добре. Има място за подобрение на здравето, но има и голям риск.
3.5 – 5.5 точки : Предупреждение. Имате проблеми. Рискът от смърт през следващите 6 години е два пъти по-висок, отколкото в предишните две категории.
0 – 3 точки:  Лошо. Това е едно сериозно предупреждение. Вие сте в много лошо състояние, и риска от смърт е 5 пъти по-висок в следващите 6 години, отколкото на човек от категорията „добре“.

Разбира се, този тест не е подходящ за хора със някои специфични заболявания. Независимо от това, е интересно да се пробва от всеки, който е навършил 40 години и няма хронични заболявания, или проблеми с двигателните функции.
Хората от първите две категории могат да бъдат спокойни. Но ако сте в дъното, по-добре е да помислите сериозно за здравето си, преди да е станало твърде късно.

Винаги е добре да се направи нещо дребно, но полезно за здравето.
Погрижете се за себе си!