Крими

28 нарушения санкционираха униформени във Врачанско

  18.01.2017 12:56             
28 нарушения санкционираха униформени във Врачанско

При поредни акции полицията пресече 23 нарушения във Врачанско.

На 16 януари на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и посегателствата срещу собствеността на гражданите. Проверени са 33 МПС и 42 лица. За установени нарушения са издадени 9 акта по ЗБЛД, 3 акта и 2 фиша по ЗДвП и 2 акта по КЗ. 

За времето от 19 ч. вчера до 03 ч. тази нощ на територията на Мездра и селата Дърманци, Ребърково, Люти брод, Зверино, Оселна, Боденец и Брусен е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност, повишаване на ефективността и засилване на превенцията, контрола и противодействието на престъпността, охрана на обществения ред и безопасност на движението. Извършени са проверки на 7 питейни заведения, физически лица и МПС. Нарушения не са констатирани. 

През изминалата нощ на територията на РУ-Оряхово пък е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 17  автомобила и 33 лица. Констатирани са 7 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.

От 9 ч. до 17 ч. вчера на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 37 лица, 7 МПС и 4 питейни заведения. Установени са 5 нарушения, за които са съставени 5 акта по ЗБЛД, 2 акта и 1 фиш по ЗДвП.