Крими

Чоков и групата вече са с обвинителен акт, отиват на съд

  17.01.2017 21:37             
Чоков и групата вече са с обвинителен акт, отиват на съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Ценко Чоков и седмината участници в ръководената от него организирана престъпна група. Срещу арестувания кмет на врачанското с. Галиче са повдигнати пет обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи.

На сина на Чоков Мартин  също са повдигнати обвинения за участие в групата, за  лихварство, отвличане и побой. Освен това, той е привлечен и за принуда, както и за заплаха със смърт. 

Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски. Част от тях са привлечени за участие в конкретни престъпления на групата. В хода на досъдебното производство са събрани 38 тома материали.

Обвинителната теза на прокуратурата е подкрепена от заключенията на множество експертизи, както и от събраните по делото доказателства. Обвинителният акт бе внесен веднага след приключване на процедурата по поисканото изменение на наложената на Ценко и Мартин Чокови мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Както писа "Конкурент", вчера Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката и остави в ареста двамата обвиняеми.