Спорт

Първо в „Конкурент“! Диян Дончев поема Бдин

  17.01.2017 13:07             
Първо в „Конкурент“! Диян Дончев поема Бдин

Диян Дончев поема Бдин, научи „Конкурент“. Той ще пристигне днес във Видин, за да уточни последните детайли с клубната управа около преместването си. Очаква се утре Дончев да изведе отбора за първото занимание от подготовката за втория шампионатен дял в Северозападната трета лига. Футболистите се събират на стадион „Георги Бенковски“ в 14.30 ч., а половин час по-късно ще започне тренировката им.

Последно Диян Дончев водеше Спартак /Пл/ във Втора лига. Преди да застане начело на плевенчани той помагаше на Роберт Петров, докато македонецът не реши да поеме именно Бдин преди сезона. През паузата обаче той си тръгна от Видин в посока Пловдив, където бе привлечен в Локомотив.

Дончев е роден на 8 януари 1974 г. във Варна. Има 270 мача и 4 гола в „А“ група /157 срещи и 4 попадения за Спартак /Вн/, 4 двубоя за Черно море, 94 сблъсъка за Локомотив /Сф/ и 15 мача за Спортист /Своге/. В „Б“ група е изиграл 51 мача, в които е вкарал 13 гола. Обличал е още екипите на гръцкия АЕК /Атина/ и Доростол /Силистра/. През 1999 г. записва 1 мач за националния отбор в контрола с Украйна.