Крими

Ценко Чоков и синът му Мартин остават зад решетките

  17.01.2017 12:22             
Ценко Чоков и синът му Мартин остават зад решетките

Скандалният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков няма да  вкуси свободата след като преди седмица спецсъдът го пусна под домашен арест. Апелативните спецмагистрати прецениха обаче, че решението на първоинстанционния съд е неправилно, тъй като болестите, от които страда обвиняемият кмет, могат да бъдат лекувани и докато той е задържан в затворническата болница.

Според съдиите Чоков е зад решетките 7 месеца и половина и този срок не надвишава законовия. Синът му Мартин Чоков също остава в килията, тъй като няма основания да бъде пуснат.

Апелативните съдии отбелязаха, че в решението на първоинстанционния съд няма никакви мотиви за освобождаването ва управника под домашен арест. В съдебната зала бяха припомнени страховитите престъпления за изнудване, рекет, отвличане и лихварство, по които Чокови ще бъдат изправени пред съда.

Защитникът на кмета Илиян Василев не успя да си обясни обществения гняв след като спецсъдът пусна Чоков. Той се учуди, че обществото не  изпитвало ярост след решението други знакови фигури от ъндърграунда да бъдат задържан под домашен арест.

Решението на апелативния съд едва ли ще успокои страстите в размирното врачанско село Галиче, в което през последните дни имаше протести срещу скандалния кмет и контрапротести на негови привърженици, организирани  от жената на Чоков - Цветелина Нелова.