Събития

Занималнята в Община Враца отваря врати през февруари

  17.01.2017 10:23             
Занималнята в Община Враца отваря врати през февруари

Общинската детска занималня вече е готова и оборудвана, съобщи зам.-кметът Петя Долапчиева. Очаква се дейностите в нея да стартират на 9 февруари.

„Готови сме с правилника на дейността на детската занималня, който е утвърден от кмета на община Враца. Родителите, които ще могат да се възползват от нея, са работещите в обществените сгради. Освен от общинската и областната администрация, биха могли да я ползват и родители, работещи в агенцията за социално подпомагане, териториалната дирекция на НАП, регионалната библиотека, НОИ, МВР, агенцията по закрила на детето и всички общински и държавни учреждения“, заяви Долапчиева.

По думите на зам.-кмета, занималнята е за малчугани от 7 до 11- годишна възраст и може да поеме около 10-15 деца в смяна. „Може да има няколко групи според заявките от родителите“, уточни Долапчиева.

Родителите няма да плащат никаква такса за посещението на децата си. В занималнята няма да бъдат предлагани храни и напитки, няма да се събират пари за консумативи и учебници. Ще бъдат назначени учители, регистрирани в Бюрото по труда във Враца.

Занималнята ще е с работно време от 7 до 16.30 ч.