Събития

Младенов: Не искам да водя война с никого

  16.01.2017 16:45             
Младенов: Не искам да водя война с никого

„Не искам да кръстосвам шпаги с никого. Ако общинският съвет реши да направи БКС общинско предприятие, нека го направи. Но смятам, че се справихме добре и постигнахме максимална проходимост с максимални усилия“. Това заяви на пресконфернция днес управителят на БКС Момичл Младенов. Той бе категоричен, че по-важно е в момента да се подготвим за следващия студ и сняг, които идват, за да не се допусне зимна блокада на Враца.

„С техниката, която имаме и силите, с които разполагаме – направихме всичко възможно. Каквото можахме – постигнахме. Винаги може и повече, но никой от нашето дружество не е почивал по време на критичните 6 дни“, каза Младенов и благодари за усилията на всеотдайните си служители и на външните арендатори, включили се в снегопочистването. Шефът на БКС допълни, че личният състав е бил мобилизиран, вследствие на което „нито за секунда градът не беше блокиран, а градският транспорт не беше спрян“. Думите му потвърдиха отговорниците по снегопочистването Мариян Атанасов и Емил Трифонов, които бяха категорични, че е направено всичко възможно за осигуряване на нормална зимна обстановка.

Момчил Младенов подчерта, че в дружеството му има хора, които работят от 33 години, но не помнят толкова тежка зима – 60 сантиметра сняг, съчетан с изключително ниски температури.

„В борбата със снега сме изразходвали над 550 кубика сол. В постоянна връзка сме с доставчиците, за да отклоним някоя и друга гонзола за Враца“, каза Младенов.

Управителят на БКС обясни, че още не е предал протоколите, чрез които се удостоверява свършената дейност пред общинската управа, за да се получат пари за снегопочистването.

„Още нищо не съм поискал. Описваме направените разходи и когато сме готови, тогава ще ги внесем в общината“, каза Младенов. Той категорично заяви, че като управител на БКС многократно е настоявал да се модернизира техниката. „Искахме дивидентът ни да отиде за нови машини, но помните, че принципалът – общинският съвет, взе друго решение. Дължат ни се 144 000 лева от 2014 г. за прословутото ръсене, но и тях не ни дават“, каза още управителят на БКС и допълни, че ако и в следващия бюджет не бъдат заложени целево средства за закупуването на нова техника за БКС, то това няма да е последната тежка зима за врачани.