Спорт

След загуба в Троян Видабаскет чака съперника си в баража

  15.01.2017 20:31             
След загуба в Троян Видабаскет чака съперника си в баража

Видабаскет отстъпи с 54:78 т. при гостуването си на Чавдар /Троян/ в среща от отложения X кръг в западния регион на „А” група. Домакините поддържаха малка преднина в първия период, а след много силна втора част се оттеглиха на почивка с аванс от 15 т. През цялото второ полувреме Троян запази разликата двуцифрена и до края на мача удържаха успеха си. Тимът на Лъчезар Диков доминираше сериозно под коша и овладя 23 борби повече от съперника – 54 срещу 31.
Ценко Наков бе най-резултатен за победата със 17 т., а с дабъл-дабъл от 16 т. и 12 борби завърши Данаил Христов. По 11 т. добавиха Тодор Колев и Леонид Бажанов. За Видабаскет най-полезен с 19 т. и 7 борби бе Теодор Киров, а по 11 т. отбелязаха Радослав Колев и капитанът Юлиян Цветанов.
Чавдар и Видабаскет ще играят бараж за влизане в първата шестица. Троянци се изравниха на първото място с Левски 2014 с актив 7:4, но „сините” са с предимство в директните двубои. Видинчани са зад тях с 6:4 и заемат трета позиция. В баражите Чавдар ще срещне петия от източния регион, а тимът от Видин ще мери сили с четвъртия. Баражите са в периода 19-22 януари на разменено гостуване.