Спорт

Стьопата: От тук насетне ще има рязане на глави

  15.01.2017 20:15             
Стьопата: От тук насетне ще има рязане на глави

Баскетболистките на Монтана загубиха с 64:69 т. у дома от Берое /Стара Загора/ в IX кръг при жените. След края на срещата наставникът им Стефан Михайлов беше бесен и заяви, че ще има солидни глоби.

„Докато не им бръкнеш в джоба, няма да се усетят. От тук насетне ще има рязане на глави”, категоричен бе Стьопата.

Играта през почти целия мач бе точка за точка. На почивката Монтана имаше преднина от 1 т. – 44:43. Моник Рийд вкара за 56:54 и даде аванс на гостите. Малко след това Даниела Петева се сблъска със състезателка на Берое и напусна с болки в рамото. Последните 10 мин. започнаха при 56:56. След 8:0 заралийки дръпнаха в резултата. Монтанчанки не успяха да завършат с кош атаките си и направиха куп пропуски. Опитите им за стрелба от трите точки също не бяха сполучливи. Те успяха да намалят аванса на съперничките си до 3 точки – 62:65 при 3.19 мин. преди края. За 5 лични нарушения играта напусна Радостина Димитрова. В крайна сметка Берое се поздрави с успех в залата на шампионките. Бившата баскетболистка на Монтана Моник Рийд завърши с 24 т. за Берое. За домакините най-резултатна бе Шарел Алън с 19 т.

„Подарихме победата на Берое от наши грешки. Не може Радостина Димитрова да коментира решения на съдията и да получи техническо нарушение. От тук насетне за всяко обаждане ще има глоба. Отборът ще бъде санкциониран и за слабата игра в нападение. Всичко си има граници. Момичетата трябва да знаят, че са тук да играят баскетбол, а не да са съдии или нещо друго”, каза още наставникът на Монтана Стефан Михайлов.