Лайфстайл

Въздържането от секс води до...

  15.01.2017 19:37             
Въздържането от секс води до...

Ако искате да живеете по-дълго - това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА. Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието.

Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на плътските наслади.

Д-р Майкъл Силва Джотей коментира - "Монахините по правило надживяват майките с деца, а мнозина стават свидетели как някоя леля, стара мома, живее цяла вечност! Въпросът е защо?"

Британските учени изтъкват факта, че бръмбари, които не са се съешавали, живеят по-дълго от тези, които стават родители. При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система.

Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им. Същият принцип важи и при хората. Установено бе, че и евнусите се радват на по-дълъг живот - средно с 19 години те надживяват сексуално активните си връстници.

Тестостеронът, мъжкият хормон, често е сочен за фактор, съкращаващ живота на силния пол. Поради тази причина жените по правило живеят по-дълго от мъжете.