Събития

Европейска федерация се самосезира от материал в „Конкурент“

  15.01.2017 15:05             
Европейска федерация се самосезира от материал в „Конкурент“

Европейската пътническа федерация /ЕПФ/ се самосезира от материал на сайта konkurent.bg и ще предложи помощ на възрастна жена от Враца, която измръзна на гарата в Бойчиновци в сряда срещу четвъртък. На редакционните телефони позвъни инж. Варужан Апелян, представител на Европейската пътническа федерация ЕПФ и на Асоциацията на приятелите на жп транспорта. Той благодари на единствения всекидневник в Северозападна България за информацията, която коректно /или не/ е била използвана от много медии след качването и на сайта. „Ще предложим помощ на пострадалата жена и ви благодаря, че сте огласили информацията“, каза по телефона в неделя инж. Апелян.

Както написа първи konkurent.bg, жена на 67 години от Враца оцеля като по чудо, след като престоя цяла нощ на минус 20 градуса на гарата в Бойчиновци. Гена Кръстева станала жертва на безконтролното закъснение на влаковете. Лекарите в Монтана успели да спасят премръзналите й крака и ръце.

На 11 януари вечерта жената тръгнала от Враца към Монтана. Бързият влак от София обаче закъснял с близо 2 часа и пристигнал на бойчиновската гара малко след 23 часа. Електричката за Монтана била заминала. Така пенсионерката останала сам сама на гарата в малкия град. Чакалнята зключена, а температурата отвън постоянно падала. Служителите на БДЖ отказали да я приютят, както и да отворят чакалнята. Жената стояла около час-два на перона и тръгнала на търси помощ. Стигнала до портала на поправителния дом, но там дежурният не я пуснал. Тогава Гена Кръстева отново се запътила към гарата с натежали от студ крака и посинели ръце. Успяла да дочака влака в 7 часа сутринта и стигнала до Монтана. Състоянието й вече било тежко и от влака я натоварили в линейка.