Спорт

ВИДЕО: Ботев започна с 30 футболисти. Вижте кои са на проби

  13.01.2017 15:04             
ВИДЕО: Ботев започна с 30 футболисти. Вижте кои са на проби

Футболният Ботев започна с 30 футболисти подготовката си за пролетния полусезон на Втора лига на петък 13-и. Председателят на управителния съвет на клуба и кмет на Враца Калин Каменов увери, че хората от екипа му не са фаталисти.

„Започваме без притеснения. Имаме нови хора в отбора, но се надяваме, че това е за добре. Клубът е обезпечен и без проблеми ще продължи във футболното първенство“, каза Каменов. Той припомни, че е заварил Ботев със задължения от около 900 000 лева към НАП. „Година по-късно сме погасили 1/3 от тях и вече сме върнали 300 000 лева. Успяваме да погасяваме и други стари задължения, но непрекъснато изникват нови“, добави градоначалникът.

Той увери, че старши-треньорът Сашо Ангелов има пълното му доверие, а целта пред отбора е „да попадне сред първите 6 в крайното класиране“. Каменов призна, че би се зарадвал, ако Ботев завърши и в ТОП 3, но засега това е само в сферата на пожеланията. Кметът каза и, че в представителния отбор ще бъдат интегрирани 9 играчи от ДЮШ на клуба.

Преди първото занимание старши-треньорът Сашо Ангелов представи хората от своя щаб. Негови помощници ще са Илиян Василев, който ще тренира вратарите и Ивайло Димитров. Досегашният наставник на голкипърите Христо Митов ще нахлузи отново ръкавиците.

„Имаме нови момчета, но това не означава, че те остават. Футболистите разполагат с 40 дни да ми докажат, че заслужават да играят с екипа на Ботев. Зземята ще обърна, но този отбор ще играе така, както аз искам – а то е винаги за победа“, закани се Ангелов. Той изброи кои са дошлите на проби: Иво Харизанов и Мариян Иванов от Локо /ГО/, Спас Георгиев, който е от Дунав, Иван Иванов от Монтана, завръщащите се в отбора Цветан Варсанов и Милен Василев, Николай Маринов, играл за врачани в "А" група и Светльо Диков от Верея. За първото занимание по екипи излязоха юношите Николай Михайлов, Цветослав Ненков, Виктор Василев, Анди Краев, Георги Кузовски, Георги Влайчовски, Иван Ерменков и Минко Ластарджиев.

Ботев ще проведе подготовката си на 3 етапа – до 22 януари тимът ще се готви в домашни условия, като през това време ще изиграе 2 контроли – на 18-и срещу Славия в София и на 21 януари със Сливнишки герой.

Между 23 януари и 4 февруари отборът ще е на лагер в Сандански, където има проверки със столичния Локомотив на 28-и, Беласица /Петрич/ на 1 февруари и Спартак от Плевен на 4-и.

Между 5 и 25 февруари врачани ще тренират отново вкъщи, като са предвидени още 3 проверки - със Струмска слава /Радомир/ на 9 февруари, Ботев /Ихтиман/ - на 11- и и Кариана /Ерден на 18-и, когато ще е генералната им репетиция.