Лайфстайл

21 безценни трикове за красота, които всяка жена трябва да знае, за да е неустоима

  12.01.2017 21:36             
21 безценни трикове за красота, които всяка жена трябва да знае, за да е неустоима

Красиви желаят да бъдат всички жени по света. Повечето от тях си имат свои тайни как за минути да постигнат безупречна визия с малко усилия. Всяко момиче иска да изглежда перфектно винаги и навсякъде. Дали за среща, дали само за една нощ навън с момичетата или дори за един ден в салона, ние искаме да изглеждаме красиви във всяко едно отношение, до най-малкия детайл. За съжаление, живеейки нашият лудо ангажиран живот, ние почти никога нямаме време за себе си. Тук ще ви предложим някои от най-добрите съвети за това как да изглаждаме красиви, които ще направят живота ви много по-лесен, ще ви спестят време, енергия и пари. Пригответе се да впечатлите всеки, с който се срещнете!

-Етеричните масла от канела и мента са много ефективни в грижата за добрия вид на устните. Те ще им помогнат да изглеждат по-сочни и по-ярки. Ако не сте алергични към тези съставки, можете просто да добавите няколко капки от тях към балсама или гланца си за устни.

-Кокосовото масло и зехтинът са чудесни за отстраняване на водоустойчив грим. Опитайте този трик и ще видите, че почистването на вашия грим ще стане много по-лесно, дори без да използвате други почистващи средства за лице.

-Ако вашият фон дьо тен е прекалено плътен, можете да го разредите чрез добавяне на някой от любимите си овлажнители към него. Можете също така да уплътните прекалено леката консистенция на фон дьо тена чрез смесването му с малко течен бронзант. 

-Ако искате да бъдете красиви и да имате свеж вид, нанесете малко кремообразен блясък (highlighter) на най-издадените части на лицето си (горния ръб на носа, скулите, брадичката, средата на челото). С цел визуално да се повдигнат веждите и клепачите, нанесете малко блясък над веждите и го разнесете към челото си.

-За да имате чиста, гладка и сияйна кожа, смесете една супена лъжица сода за хляб с гела си за измиване на лицето или с тоалетното мляко. Нанесете сместа върху лицето си, нежно масажирайте в продължение на няколко секунди, а след това измийте с топла вода. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти седмично и ще се чувствате красиви.

-Когато любимата ви спирала започне да изсъхва, можете да я възстановите като добавите няколко капки физиологичен разтвор в тръбичката или като я поставите в съд с гореща вода в продължение на 5 минути.

-Ако сте изпуснали вашия прахообразен грим (пудра, сенки или руж) и той се е натрошил, не го изхвърляйте. Всъщност, можете лесно да го оправите. Просто добавете няколко капки спирт в кутийката към праха, изгладете го с помощта на нож и го оставете да изсъхне за една нощ. На следващия ден спиртът ще се е изпарил и няма да се налага да купувате нов грим.

-Ако някой от любимите ви лакове за нокти се отваря трудно, станал е твърде гъст или трудно се нанася, опитайте се да го оправите с топла вода. Поставете шишенцето в много гореща вода за няколко минути, след това го извадете, разклатете и нанесете лака върху ноктите си, докато е още топъл.

-Усучете косата си кичур по кичур и с помощта на остра ножица изрежете всички косми, които са стърчат. Това е чудесен начин да се отървете от цъфналите краища у дома, без да посещавате фризьорския салон.

-Лакът за коса чудесно може да укроти стърчащите вежди и да ги задържи на място. Напръскайте малко лак за коса на една стара четка от спирала и минете с нея по целите си вежди.

-Бебешката пудра или царевичното нишесте са идеални за използване като сух шампоан . Приложете този трик, когато трябва да освежите бързо косата си.

-С цел създаване на вертикални къдрици, усучете участъци от косата си от корените към краищата около щипките на вашата преса за изправяне. След това напръскайте косата си с лак за коса.

-Класическият крем за грижа за кожата можете да нанесете на краищата на косата си преди лягане – това ще я направи блестяща и гладка.

-С цел предотвратяване появата на мазоли, когато обувате нови обувки, напръскайте малко дезодорант против изпотяване на краката си или нанесете пудра на прах.

-Затоплете вашата щипка за извиване на мигли за няколко секунди, преди да я използвате. Този трик ще ви помогне да запазите вашите мигли извити за по-дълго.

-Когато лакирате ноктите си, нанесете вазелин или обикновено лепило около ноктите. Излишният лак така ще се премахне лесно, след като изсъхне.

-Лакирайте ноктите си с основния цвят. След това поставете върху тях лента с дупки, прикрепете я и нанесете отгоре различен цвят лак. Изчакайте лакът да изсъхне и премахнете лентата. Декорацията на вашите нокти е готова! Наслаждавайте се!

-Нежно втрийте вазелин на точките, където пръскате парфюма си преди да го нанесете, така ароматът му ще се запази по-дълго.

-Вземете две еластични ленти и разделете косата си на две опашки, една над друга. С този прост трик можете визуално да добавите дебелина и текстура на косата си и ще я направите да изглежда по-дълга.

-Пъпките винаги изглежда, че се появяват в момента, когато имате най-малко нужда от тях. Не изпадайте в паника! Накиснете памучни тампони в капки за очи, сложете ги във фризера за няколко минути и след това внимателно натиснете памучния тампон към върха на пъпката. На 20-та минута кръвоносните съдове ще се свият, като по този начин ще се отнеме червенината и ще се успокои възпалението.

-Разтворете 2 таблетки аспирин, 1 капсула витамин А, 1 супена лъжица морска сол и някакво растително масло в 200 мл вода. Поставете ръцете си в съда в продължение на 10 минути и след това ги подсушете с хартиена кърпа.

Източник: zajenata.bg