Крими

Поредна жертва на телефонна измама, полицията отново призова за внимание

  12.01.2017 10:53             
Поредна жертва на телефонна измама, полицията отново призова за внимание

Жертва на телефонна измама станала 66-годишна видинчанка във вторник. След като била убедена в разговор, че участва в полицейска операция по залавяне на престъпна група, занимаваща се с измами в града, жената предала на непознато лице сумата от 3 800 лв., 3 златни пръстена и обеци. Работата на разследващите по случая продължава, като в районното управление е образувано досъдебно производство.

От видинската полиция предупредиха възрастните хора, че през последните дни отново зачестяват опитите за телефонни измами в града и се обърнаха към гражданите да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари.

„Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица от МВР, особено по телефона. Няма практика или законно основание полицейски служители да поискат пари по телефона, да пожелаят някой да ги хвърли през терасата или предаде във входа на блока. Не правете плащания под какъвто и да било предлог. Не давайте парични суми и ценности на непознати“, призоваха от областната дирекция.