Спорт

Газови и нафтови печки топлят волейболистите на Пеев в Перник

  12.01.2017 08:42             
Газови и нафтови печки топлят волейболистите на Пеев в Перник

Газови и нафтови отоплителни печки ще заместят пробитите радиатори в зала „Борис Гюдеров” в Перник за предстоящия на 16 януари мач на Миньор с Монтана от XII кръг на волейболната Суперлига. Спортното съоръжение беше затворено за неопределено време заради ниски температури и гръмнали 24 чугунени радиатори. От волейболния клуб веднага са взели мерки и са започнали почистване на залата. Вече е пусната топла вода в съблекалните. Осигурено е и гориво за печките, които ще бъдат включени два дни преди двубоя, за да се гарантира комфорта на състезателите и зрителите.
„Правим всичко възможно, за да се справим със ситуацията и да не отлагаме мача”, заяви президентът на Миньор Петър Първанов.
Монтана загря за мача с перничани с контрола, в която се наложи с 3:2 /22:25, 22:25, 25:17, 25:16, 25:20/ над Марек Юнион-Ивкони в Дупница. В основата на победата се оказа добрата игра край мрежата, където гостите реализираха 13 блокади. Волейболистите на Даниел Пеев бяха по-добри и в атака, както и при посрещането.
Най-резултатен за успеха беше диагоналът Минчо Минчев, който приключи срещата с 39 т. Златко Кьосев добави 20 т., а излекувалият се от контузия централен блокировач Иван Латунов се отчете с 10 т. Окелло Дауди заби 25 т. за Марек, а Венцислав Трифонов добави 9 т.