Konkurent
Еуроклима

Събития

Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови!

2017-01-12 05:05 641 0

Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови!
Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови! Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови! Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови! Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови! Протестиращите в Галиче: Страх ни е за живота, не пускайте Чокови!

Десетки излязоха на протест в сряда сутринта в Галиче. Ден, след като научиха за решението на Спецсъда да пусне под домашен арест кмета Ценко Чоков и сина му Мартин, хора от белослатинското село разказаха ужасяващи подробности за управлението му.

„Такова чудо досега не е било в това село. Аз съм на 86 години и помня много, ама като сегашното... Нощем ги гонят с колите, няма спокойствие, живеем в страх, че ще ни се случи най-страшното! 20 години съм работила във фурната. Ходила съм си по улиците без страх и без да ми се случва нищо. А сега какво е това“, каза възрастната Павлина Тушинова.

Според Веселин Попов-младши, има чадър над Чоков. „Искам да попитам какво е това правосъдие? Баща ми го арестуваха, защото уж бил заплашвал жената на кмета Цветелина Нелова. Защо, когато Ценко Чоков ме заплаши с оръжие, същият този закон го пази него? Не само, че не го задържаха като баща ми, а го предупредиха пред младежкия дом. Има ли чадър от полицията и прокуратурата“, каза Веселин Попов.

„Понеже му се е влошило здравето, както казват адвокатите му, им предлагам да си го вземат у дома и да си го гледат. Да го видят колко добър човек е Ценко Чоков! Ние искаме справедливост, искаме този човек да бъде съден. Еб.ха ми мамата на мен, от 20 години е този тормоз! Не ме е страх от него. Той вече ме е унищожил“, проплака Пламен Радулов.

„На 12 януари става 1 година откакто пребиха сина ми Радослав“, каза майка му Петя. Жената добави: „Искам да попитам главния прокурор Сотир Цацаров: „Защо, ако откраднеш кокошка, може да влезеш в затвора, а ако пребиеш човек – не?“ Снимайте дирека, на който Ценко Чоков връзваше хората на него голи до кръста и ги биеше за назидание в центъра на Галиче. Пребиваше ги от бой!“

„Той има три звена – едното е по кражбите, второто е по палежите, а третото – по грабежите. Тия неща се знаят в Галиче. Знаят се и хората в тези звена. Знам, че като казвам това... и мен ме чака отмъщение. Ама какво може да ми направи – най-много да ми запали къщата!“, каза Йонко Духлевски.

 

„Правила съм списък на хората, които са пострадали. Предала съм го на Тушинов. В него има 35 бити и 8-9 човека, които вече не са сред живите. Той прекарваше гордо с музика всички бити, съблечени голи до кръста през центъра на селото“, каза Надежда Христова.

На площада пред кметството имаше и млад мъж, който припомни за изтезанията, на които е подложен – бил е насилен със стъклена бутилка...

„Всеки човек е излязъл в мразовитата сутрин, защото се страхува за дома, имота, колите и живота си. Никой не е защитен. Ако този човек и престъпната му група излязат от ареста, за нас няма живот! Кой и от какво ме пази, след като този човек ме сече с манарата /брадва/ и нищо не последва?! Този човек трябва да е в затвора, за да се живее нормално в това село. Кой поема отговорността за моето семейство, кой гарантира моя живот“, попита Веселин Тушинов.

 

Без да става адвокат на нито една от спорещите страни, „Конкурент“ си запазва правото да публикува и отговорите на обвиненината фамилия Чокови.


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Спряха помощите на 230 деца, заради отсъствия
2017-03-28 13:00
0 0
Заради направени отсъствия от учебни занятия са спрени месечните помощи на 215 семейства с 230 деца през февруари във Враца, съобщиха от Регионалната дирекция за…

БСП бие с малко ГЕРБ в Борован – вижте резултатите
2017-03-28 12:30
86 0
БСП постигна важна победа над ГЕРБ на парламентарните избори в община Борован в неделя. Червената крепост, дала не един и двама партизани на България, се…

Днес и в четвъртък спират за кратко  движението по Дунав мост-2
2017-03-28 12:20
23 0
За два часа заради техническа профилактика ще бъде затворен Дунав мост при Видин днес и в четвъртък, съобщиха от дружеството, което стопанисва съоръжението. От  13…

„Воля“ взема депутатско място във Враца
2017-03-28 11:30
609 0
Хората на Веселин Марешки вкарват депутат от Враца в следващото народно събрание, научи „Конкурент“. Слави Нецов засега е шестият народен представител в региона, съобщи високопоставен…

актуален брой на вестник Конкурент