Събития

„Русатом Сервис“ ще строи детска площадка в Козлодуй

  11.01.2017 16:25             
„Русатом Сервис“ ще строи детска площадка в Козлодуй

Руската компания АО „Русатом Сервис“, която е част от държавната корпорация „Росатом“, подписа договор с общинската управа на Козлодуй за безвъзмездно изграждане на детска площадка в крайдунавския град.

Това е естествено продължение на поетия от първия заместник-генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров ангажимент, че „Росатом“ ще дари средства за благото на козлодуйските деца. В края на октомври месец 2016 г. при официалното си посещение в АЕЦ „Козлодуй“ Комаров, заяви, че корпорацията благотворително ще отдели средства за целево финансиране на изграждането на детската площадка.

Отделените средства за безвъзмездното строителство на площадка с детски играчки и съоръжения за развитие на двигателна и ментална култура в подрастващите ще бъдат преведени от руска страна по сметката на местната управа в оатомната столица в най-скоро време, заяви изпълнителният директор на АО „Русатом Сервис“ Евгений Салков.

Община Козлодуй е определила вече терен за изграждане на детското съоръжение. Той се намира в централната част на града, в близост до детска градина и жилищни сгради.