Спорт

Тандемът Илиев - Казаков започва ударно годината

  11.01.2017 14:17             
Тандемът Илиев - Казаков започва ударно годината

Врачанинът Христо Илиев и партньорът му Емил Казаков започват ударно 2017 г. с организирането на държавно първенство по шутфайтинг /MMA/ и шутрестлинг /граплинг/. Надпреварата ще се проведе на 28 януари в залата на столичния стадион „Локомотив“. Кантарът за участниците е в 11 ч.

В дисциплината шутрестлинг могат да се пробват юноши и мъже, разпределени в категориите 70 кг, 80 кг, 90 кг и +90 кг. ММА е за юноши до 18 г., жени, начинаещи и напреднали мъже. Фиксираните категории са 61 кг, 66 кг, 70 кг, 77 кг, 84 кг, 93 кг и +93 кг. Не е нужно състезателите да са от клубове, членуващи в BSF. Изискванията към тях обаче са да имат медицински свидетелства и застраховки, а юношите под 18 г. - да представят и бележка от родител или треньор.

„Финалистите и някои от останалите най-добре представили се бойци в престижния аматьорски шампионат, ще получат уникалната възможност за развитие в професионалния ММА, като участници в подгряващи срещи от програмата на прояви, организирани от международния професионален промоутър ISFA“, заявиха организаторите.