Събития

Предвиждат солени глоби за непочистени висулки във Враца

  11.01.2017 10:06             
Предвиждат солени глоби за непочистени висулки във Враца

Във връзка с усложнената зимна обстановка, кметът на Община Враца Калин Каменов разпореди почистването на ледените висулки, образували се след обилния снеговалеж и надвисналия сняг.

Съгласно Заповед №34/10.01.2017., действия по почистване на прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки и безопасно премахване на висулките от лед, трябва да предприемат всички ръководители на държавни и общински ведомства, фирми и собственици на търговски обекти, а гражданите – около домовете и жилищните кооперации. С цел, осигуряване на безпрепятствена работа на снегопочистващата техника се ограничава и паркирането на МПС на пътната и улична мрежа на територията на община Враца.

Лицата, които не са изпълнили посочените в документа задължения ще бъдат санкционирани, съгласно Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Враца. Глобите са в размер от 150 до 500 лв. за физически лица и от 700 до 2 000 лв. за юридически лица.