Събития

В Мездра обсъдиха публично „бюджет на стабилността“

  11.01.2017 09:40             
В Мездра обсъдиха публично „бюджет на стабилността“

Публичното обсъждане на бюджета на община Мездра се проведе във вторник, а дебатът по финансовата рамка продължи близо 2 часа. В дискусията се включиха управители на второстепенните бюджетни разпоредители, кметове на кметства, представители на местния парламент, местни медии и граждани.

„Ако миналогодишния бюджет беше бюджет на оцеляването, то този е бюджет на стабилността“, обобщи философията на „бюджет 2017“ кметът инж. Генади Събков. „Успяхме да разплатим над 3.5 милиона лева задължения на общината, което обаче по никакъв начин не трябва да ни успокоява. Акцент на този бюджет е да се запази тенденцията на добра събираемост на местните данъци и такси, както и обезпечаването на Общинско предприятие „Чистота“ с достатъчно техника, което да ни направи относително независими в сметопочистването и зимното поддържане“, допълни градоначалникът.

В приходната част е заложена бюджетна прогноза за данъчните приходи,  постъпленията от местни такси, операции с общинско имущество, глоби, лихви и други неданъчни приходи, както и бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и бюджета на общината за 2017 г., в размер на 13 272 165 лв.

За  финансирането на делегираните от държавата дейности в проектобюджета на община Мездра се планират средства в размер на  7 277 869 лв.  От тях общата  субсидия възлиза на 6 940 776 лв., преходен остатък, възлизащ на 314 723 лв. и приходи и доходи от собственост, на стойност 22 370 лв.

Подробности четете утре в „Конкурент“