Крими

Вижте кои са трите отвлечени момичета, едното е изнасилено

  10.01.2017 17:30             
Вижте кои са трите отвлечени момичета, едното е изнасилено

Три девойки от врачанското село Лиляче са били отвлечени и държани под ключ в монтански хотел, съобщиха от полицията в града на Огоста. Едната от похитените е била изнасилена, а после трите са  били натикани в хотелската стая, допълниха органите на реда.

За драмата полицаите научили от майката на едното момиче. Веднага отишли на посоченото от жената място и открили девойките. Пред полицаите момичетата обяснили, че са докарани в Монтана против волята им и разказали, че ги отвлякъл местен ром.

Сигналът на 112 подала 57-годишната Ванюша В. от Лиляче в понеделник малко преди полунощ. Тя съобщила на оператора, че дъщеря й Симона на 19 години е отвлечена заедно с още две момичета и похитителят им ги държи заключени в хотел в града на Огоста.

Полицаите незабавно отишли на мястото и открили Симона, 27-годишната Росица М. от Оряхово и едно 15-годишно момиче от Лиляче.

Пред дознателите те разказали, че след като дошли  в хотела, похитителят им изнасилил едната от тях, а после просто излязъл и ги заключил в стаята.

Симона обаче успяла да скрие мобилния си телефон и малко след като насилникът излязъл позвънила на майка си.

По данни на криминалистите от Монтана, които разплитат случая, две от момичетата имат регистрации за проституция. Най-вероятно похитителят им е сводник от Монтана. Полицаите предполагат , че е възможно той да има неуредени сметки със сводник от района на Враца. Не се изключва и версията трите момичета да са подготвяни за продаване зад граница.

Работата по изясняването на престъплението продължава, казаха от пресслужбата на МВР в Монтана.