Спорт

Бъдещето на Първа Атомна се решава на сесия в Козлодуй

  10.01.2017 12:27             
Бъдещето на Първа Атомна се решава на сесия в Козлодуй

Оцеляването на Първа Атомна бе поставено на карта след края на есенния полусезон в Северозападната Трета лига, въпреки доброто представяне в сравнение с миналия сезон. Клубът изпадна в тежка финансова криза, след като отпуснатите от община Козлодуй 45 000 лв. за цялата година свършиха рано-рано. За нормалното функциониране на Първа Атомна са необходими поне двойно повече. Останаха неразплатени заплати и премии на футболистите и треньора Владислав Вутов, който напусна отбора. Наложи се президентът на крайдунавския клуб Станислав Стоянов-Бандерата да използва лични познанства за погасяване на част от дължимото с взети назаем 15 000 лв.

Единственото спасение към момента от ръководството виждат в преструктурирането на Първа Атомна в общински клуб. Стоянов вече е внесъл докладна в общинския съвет и на сесията на 17 януари се очаква решение.

„Най-добрият вариант за футбола в Козлодуй е клубът да стане общински при положение, че няма кой да го спонсорира. Законодателството не позволява държавните предприятия в региона като АЕЦ „Козлодуй”, ДП РАО и др. да ни помагат пряко. В Северозапада освен общините /изключението може би е ФК Кариана/, няма кой друг да дава пари за спорт. Преобразуването ни в общински клуб като Бдин и Ботев /Вр/ ще позволи футболния мъжки тим и детско-юношеската школа да се стабилизират и развиват успешно. Талантите от града ни заслужават подкрепа”, заяви за „Конкурент” Станислав Стоянов-Бандерата.

Първа Атомна завърши на 9 място през есенния полусезон в Северозападната Трета лига с актив от 16 т., въпреки че в състава намериха място много млади играчи.