Лайфстайл

7 неща, които трябва да направите през 2017 г.

  09.01.2017 21:20             
7 неща, които трябва да направите през 2017 г.

Новата година за мнозина означава ново начало и нов опит нещата да се различават, т.е. опит при себе си да промените нещата, които Ви пречат. Как да започнем? 

1 - Живейте "бавно" 
Не трябва точно да знаете какво ще правите в следващия момент, на следващия ден или седмица. Когато сме програмирани да мислим така, времето минава много бързо и не можем изобщо да се наслаждаваме на нещата, които се случват. Затова и често в края на всяка година казваме, че тя е преминала прекалено бързо. Ето защо е важно да се наслаждаваме на моментите и да се държи сякаш всеки ден е ново начало.

2 - Освободете се от необходимостта да променяте 
Знаете ли колко е трудно да се промените? А защо тогава с такава лекота искате другите да се променят в зависимост от Вашите нужди и изисквания? Нищо не можете да промените. Не можете да промените миналото, не можете да промените реакциите и думите на хората. Това е битка, която не можете да спечелите. Затова, освободете се от необходимостта да повлияете на всичко около вас.

3 - Поемайте рискове 
Ако не поемате никакъв риск, каква хубава промяна очаквате в живота си? Какво е най-лошото, което може да се случи, когато поемете риск? Могат да се случат много неща, но най-важното е, че можете да се учите от опита си.

4 - Обадете се на тези, които означават нещо за Вас 
Често се държим сякаш хората, които ни искат, винаги ще бъдат до нас. Но това не е така. Понякога хората напускат този свят, а понякога те решават да си тръгнат от нашия живот. Затова, обадете се на тези, които искате, потърсете тези, които са Ви познати и искате да Ви бъдат добри приятели. Прекарвайте времето си с хората, поставяйте въпроси, учете за тях и се учете от тях.

5 - Вместо да съжалявате себе си, направете нещо 
Голяма част от времето прекарваме мислейки, че светът е против нас. Но не е така. Често го прекарваме времето си в ядосване за маловажни неща, не предприемайки нищо за това, което искаме да имаме в живота си. Затова 2017 ще бъде годината, в която ще направите нещо, за да получите това, което винаги сте искали, или което смятате, че ви е необходимо.

6 - Изберете да бъдете фини и нежни, а не ядосан 
Бъдете винаги любезни с другите хора. Застанете зад Вашите възгледи, но не се подигравайте и не се ядосвайте, ако имате различно мислене. Гневът Ви носи беда само на Вас.

7 - Повярвайте 
Вярвайте в светло бъдеще. Повярвайте, че можете да бъдете по-добър човек. Вярвайте в хората около вас.

Източник: zajenata.bg