Събития

Губернатор разпореди да се следи състоянието на язовирите

  09.01.2017 17:21             
Губернатор разпореди да се следи състоянието на язовирите

Обстановката след обилния снеговалеж в област Враца остава непроменена, съобщиха от Областна администрация във Враца.

Усилията на Кризисния щаб са насочени към разчистване от непрекъснатите снегонавявания на път II-11 в частта Остров - Горни Вадин – Долни Вадин и път III – 1301 Лесура – Фурен, които остават затворени.

Всички останали участъци от републиканската пътна мрежа на територията на област Враца са почистени качествено и са проходими за тежкотоварни и лекотоварни автомобили.

В късния следобед на 8 януари е регистриран случай на закъсал автомобил на пътя преди село Остров. Поддържащата републиканската пътна мрежа фирма е помогнала на шофьора, който си е позволил да влезе в затворения път и е заседнал в снежните преспи. Човекът е транспортиран до родното си място - град Кнежа снощи към 21.30 ч.

Няма сигнали за други хора или участници в пътното движение, които да са в кризисна ситуация.

Областна администрация – Враца непрекъснато следи състоянието на републиканските пътища и обстановката в областта и координира действията на всички териториални звена, отговорни за защита на населението и ликвидирането на възможностите за създаване на кризисна ситуация.

След възстановяването на електрозахранването на 7 януари във всички общини, няма проблеми по електропреносната мрежа в областта.

Областният управител Малина Николова изпрати писмо до кметовете на общини от област Враца да следят промяната в метеорологичната обстановка и състоянието на водните нива в язовирите и да докладват незабавно при повишаване на нивата им при предстоящо снеготопене.