Събития

Красимир Богданов отчете 2 години в парламента

  09.01.2017 17:08             
Красимир Богданов отчете 2 години в парламента

Бъдещето на Северозападна България ще се реши от намеренията на следващото правителство да предприеме конкретни стъпки в съживяването на региона. Хората очакват ситуацията да се промени бързо и в положителна насока, но тези събития така и не се случват – това обяви по време на отчета си след 2 години в народното събрание депутатът от парламентарната група та Патриотичен фронт във Враца Красимир Богданов.

„Възрастните хора у нас са забравени и затова, когато поставихме въпроса за повишение на пенсиите, се стигна до политическа криза в България. Управляващите в оставка предпочетоха да инвестират 1 милиард лева в програмата за саниране, вместо да повишат парите за старост на нашите майки и бащи“, допълни още Богданов. Той уточни, че топлоизолирането на 10 блока във Враца ще реши  финансовите проблеми на 2-3 местни фирми, но няма да подобри  живота на възрастните хора.

В отговор на въпрос от „Конкурент“ Богданов си писа оценка „много добър“ 4.50 за участието си в 43-ото Народно събрание. Той обаче уточни, че предпочита хората да дадат оценка за свършеното от него през изминалите 26 месеца и обеща, че съвсем скоро ще се включи в допитването на единствения всекидневник в Северозападна България „Избери депутат“.

„Вносител съм на 59 законопроекта, 33 от тях са гласувани на първо четене, а 26 – на второ в пленарната зала. По време на парламентарния контрол съм задал 36 въпроса и питания към почти всички министри от правителството“, отчете още Богданов. Той добави, че е провел десетки срещи в приемни и извън тях както във Враца и областта, така и в Северозапада, тъй като е единственият представител на ПФ за Видинско и Монтанско.

Предсрочните избори ще са през април

Най-вероятно предсрочните парламентарни избори ще са в началото на април, прогнозира Богданов. Той отхвърли възможността настоящото Народно събрание да има време да промени избирателната система за краткото време, което му остава, преди да се разпусне.

„Референдумът, иницииран от „Шоуто на Слави“, беше наказание за политическата класа. Тъй като ние, българите, обичаме да размахваме среден пръст, суверенът доказа точно това на всички партии. Но този референдум не беше разяснен на хората“, допълни Богданов.

Според депутата от ПФ, мажоритарната система облагодетелства двете системни партии – ГЕРБ и БСП и помага на ДПС да бъде балансьор в следващия парламент. Богданов прогнозира, че ако бъдеи променена изборателната система, в 44-о Народно събрание може да се върне „двупартийната система с балансьор – етническа партия, а хиляди българи да нямат свой народен представител“.