Събития

Спасители измъкнаха две родилки от преспите

  09.01.2017 16:59             
Спасители измъкнаха две родилки от преспите

Спасители и снегорини измъкнаха от преспите две родилки. Жените са транспортирани до болници и състоянието им е нармално, съобщиха от пресслужбата на МВР в Монтана.

Първата напрегната ситуация е била в събота. Малко преди 9 часа сутринта е поучен сигнал, че линейка, превозваща родилка от бойчиновското село Мадан е закъсалана пътя. Незабавно към мястото е изпратена техника и екип обучени спасители. Те успели да освободят медицинския автомобил от преспите и жената е закарана до монтанската болница.

В неделя вечерта, малко преди 23 часа, родилка от село Медковец е натоварена на специализирана техника, закарана е до село Славотин, откъдето я поела линейка и е транспортирана до монтанската болница.

През почивните дни всички спасителни екипи, пожарникари, жандармеристи и почистваща техника са били на крак. Вадени са закъсали в преспите коли. Четири леки автомобила са измъкнати от снега в събота вечерта. Те аварирали на северния път за Видин, на 2 километра от Добри дол. След спасяването им фадрома на пожарната закъсва в преспите на пътя.

На следващия ден тежката машина е изтеглена чак следобяд.