Събития

Чакат ни нови валежи и ниски температури

  09.01.2017 16:44             
Чакат ни нови валежи и ниски температури

Над 55 см е снежната покривка на територията на община Враца. Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване. Пътищата до всички села в общината са проходими при зимни условия, информираха от местната управа. Навявания има в участъците между селата Мраморен – Косталево - Мало Пищене, Девене - Три кладенци и Криводолско шосе - Чирен. Там пътищата също са достъпни.

В неделя срещу понеделник по пътя между селата Чирен - Девене е имало бедстващ автомобил, в който са се возили трима възрастни и три деца. Екип на Община Враца е евакуирал майката с децата, а служители на „Гражданска защита“ са изтеглили автомобила с останалите пътници. Пътят вече е проходим.

От 5 ч. вчера БКС започна обилното осоляване на градската пътна мрежа във Враца, след което предприе и почистване на образувалата се снежна каша. Комуналното дружество разполага на склад с около 100 т. сол.

Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено „Инспекторат“ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията, които следят дейностите на БКС по почистването на снега и поддържането на улици и други обществени места в града.

Община Враца отправи отново апел към жителите на града да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчинки.

По данни на  хидрометрологичната обсерватория във Враца към Националния институт по метеорология и хидрология в Плевен днес ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг, като през нощта срещу сряда валежите ще се усилят. Очаква се образуването на нова снежна покривка около 10 см. Минималните температури ще бъдат между  минус 10° и минус 15°, в отделни места в северозападните райони до минус 17°. Максималните температури ще бъдат около минус 7° – минус 10°.