Спорт

Ритал за U19 на Ботев, играе за България на турнира в Русия

  09.01.2017 09:45             
Ритал за U19 на Ботев, играе за България на турнира в Русия

Юношеският национален отбор до 18 г. стартира с равенство участието си на международния турнир „Валентин Гранаткин” в Санкт Петербург /Русия/. Тимът на Викторио Павлов завърши 0:0 с Естония. Игралият през есента за Ботев /Вр/ като преотстъпен от Левски ляв защитник Георги Костов бе на терена пълни 90 минути. Завърналият се при „сините” още преди края на полусезона бранител не само неутрализира съперника си по фланга, но и бе близо до отбелязването на гол. В 76-та мин. Костов проби през центъра, преодоля няколко защитници, но шутът му мина до страничния стълб. Българите направиха още няколко пропуска, като не допуснаха нито веднъж естонците да застрашат вратата им.
В другия мач от групата Таджикистан надигра Гърция с 1:0. Следващият съперник на трикольорите е Таджикистан. Мачът е във вторник от 13.15 ч. българско време.
„Преди двубоя се натъкнахме на неочакван проблем. Част от багажа ни се загуби и 12 екипа не дойдоха навреме. Поради това не успяхме да направим нормална тренировка, мнозина не участваха. Като изключим това, направихме добър мач срещу силен противник. Владеехме инициативата през целия двубой, но това, което не ни достигна, е да отбележим гол. И един щеше да е победен”, заяви Викторио Павлов на пресконференцията след мача.