Свят

Мъж отиде в златния триъгълник и едва се прибра у дома с тежък къс самородно злато

  08.01.2017 20:59             
Мъж отиде в златния триъгълник и едва се прибра у дома с тежък къс самородно злато

Австралиец откри самородно злато с тегло от 4,1 кг. Той бил с метален детектор в южната част на страната, известна като Златния триъгълник на Виктория. Според специалисти парчето може да бъде продадено и за четвърт милион долара на търг. Парите обаче ще бъдат поделени между тримата, които си поделили разходите за покупката на един от най-модерните детектори в света. "Първоначално помислих, че съм се натъкнал на някоя стара конска подкова. Като разровихме обаче лъсна металът", обяснява човекът, който открил златото, цитиран от "24 часа". 

Сега планира да си купи каравана и да обиколи Австралия с парите. Златният триъгълник се простира в центъра на щата Виктория и се простира на 94 000 квадратни километра. Той е между градовете Кастелмайн, Уедърбърн и Авока. През 1869 г. точно там бе открит най-големият къс самородно злато, който тежеше 97 килограма и бе само три сантиметра под повърхността. След откритието хиляди се включиха в търсенето на нови парчета злато.

Вече има 20% увеличение в резервациите в хотели в областта. Фирмата, разработила детектора също отчита невероятен бум в продажбите.