Събития

Към шофьорите: Затворени са важни пътища във Врачанско. Не тръгвайте на път!

  07.01.2017 09:21             
Към шофьорите: Затворени са важни пътища във Врачанско. Не тръгвайте на път!

Агенция "Пътна инфраструктура" затвори за движение няколко важни отсечки във Врачанско. От пътната агенция препоръчват на водачите, ако нямат неотложна работа, да не излизат с колите си навън, тъй като затрудняват дейностите по почистване.

Бурният северозападен вятър доведе снощи до ограничаване на движението по път II-13 между Борован и Бяла Слатина. Снегонавяванията и ниската видимост попречиха на снегорините да почистят трасето. Рано тази сутрин пътят за кратко беше отворен, но по-късно от АПИ отново спряха движението по него. Обходният маршрут е е по път II-15 между Борован и Алтимир.

Спрян е и трафикът по третоклрасният път между Алтимир, Търнава и Бяла Слатина.

Изцяло затворен за движение е пътят, който върви покрай Дунава от Видин през Лом и Козлодуй до Оряхово. Снегонавявания правят преминаването по него непроходимо.

В Северозапада също са въведени някои ограничения - те касаят придвижването между Владимирово и Септемврийци в Монтанско, както и между Церова вода и Раковица във Видинско.

Остава в сила забраната за движение на камиони над 12 тона по Е79.

Към този час няма информация за закъсали в преспите автомобили, както и бедстващи хора по пътищата в Северозападна България, където снеговалежът спря.