Събития

Снегът остави 7 села без ток във Врачанско

  06.01.2017 09:42             
Снегът остави 7 села без ток във Врачанско

7 села в област Враца са без ток, а в още 20-ина има частични проблеми с електрозахранването вследствие на обилния снеговалеж от изминалата нощ, съобщиха от областния щаб за защита на населението при бедствия и аварии.

Най-тежко е положението в община Роман, където натрупаната снежна покривка е от 15-20 см, но вятърът създава преспи. Без ток са селата Хубавене, Кунино, Радовене, Стояновци, Караш, Синьо бърдо, Курново. Частично прекъсване на електричеството има в следните населените места: Борован, Бяла Слатина, Бърдарски геран, Комарево, Баница, Девене, Мраморен, Мало Пещшене и Три кладенци /община Враца/; Оряхово, както и в селата Лесковец, Горди и Долни Вадин, Галово; В община Хайредин – в общинския център, Манастирище и Михайлово; в Бутан /община Козлодуй/. В общините Криводол, Мездра и Мизия няма сигнали за проблеми. Навсякъде екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авариите.

Най-дебела е снежната покривка в областния център, където тя надхвърля 30 см, а снегът продължава да вали. Най-малко сняг има в Козлодуй – към 5 см.

 Всички второкласни и третокласни пътища, като и път Е 79 се почистват непрекъснато и са проходими. Временно е преустановено движението по второкласен път II-15 между Мизия и Оряхово за почистване. Спряно е движението за тежкотоварни автомобили на път Е 79 при бензиностанция „Ромпетрол“.

Няма сигнали за хора, попаднали в задръствания или бедстващи на територията на област Враца.

За всички тежко болни хора, бременни жени и хора на хемодиализа са осигурени екипи на Спешна помощ в случай на необходимост. Някои от тях са хоспитализирани в лечебни заведения.