Събития

Огнян Ценков инициира гласуване в Кутово по спорна тема

  05.01.2017 22:20             
Огнян Ценков инициира гласуване в Кутово по спорна тема

Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе изнесена приемна в село Кутово. Заедно с него на срещата с жителите присъства и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков. Една от основните теми, които се разискваха, бе свързана с предложение на видинския кмет, внесено на последното заседание на Общинския съвет. То се отнася за провеждането на търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение с площ от 10 кв. м и част от покривното пространство с площ от 7 кв.м, находящи се в училищната сграда в Кутово, които ще се ползват за монтиране на телекомуникационни съоръжения и оборудване за тях. Тъй като предложението не бе прието, Огнян Ценков искаше да чуе мнението на хората по този въпрос. Ценков отбеляза, че монтираните съоръжения са в обществен интерес. Той информира жителите на Кутово, че при проявено съгласие от тяхна страна, той може да внесе предложението за ново разглеждане в Общинския съвет. На срещата бяха поканени и представители на мобилния оператор, които обясниха, че имат всички нужни документи и разрешителни, които установяват законността и безвредността на разполаганите телекомуникационни съоръжения. Кметът на селото Виктор Костадинов каза, че съоръженията са монтирани от много време и досега не е имало никакви проблеми.

Последва оживен дебат, като Огнян Ценков предложи присъстващите да гласуват дали да се монтира базовата станция на мобилния оператор. Резултатът бе 42 гласа „за”, 4 „против” и двама „въздържал се”.

„Вашето мнение ми дава възможност да върна предложението в Общински съвет за повторно гласуване”, заяви Ценков.

На срещата кметът на общината припомни, че на 28 декември правителството е отпуснало субсидия от 2 млн. лева на Община Видин за инфраструктура, повишаване на жизнения стандарт, облагородяване на населените места, за ремонт на Гребната база. Той съобщи, че и през тази година ще бъдат приемани предложения по програмата „Местни инициативи”.