Спорт

Още двама нови в Ботев, ясен е и помощник-треньора, капитанът пое за Кипър

  05.01.2017 07:09             
Още двама нови в Ботев, ясен е и помощник-треньора, капитанът пое за Кипър

Двама защитници от Локомотив /Горна Оряховица/ ще подсилят Ботев /Вр/ през пролетния полусезон във Втора професионална лига, научи „Конкурент“. Така новите попълнения до момента станаха трима, след като преди няколко дни се разбра, че във Враца се връща Цветан Варсанов. На първото занимание на стадион „Христо Ботев“ се очакват още роденият през 1990 г. Мариян Иванов и Иво Харизанов, който в събота навършва 30 г.

По всяка вероятност стартът на подготовката ще бъде отложен заради прогнозите за солидни минусови температури през идните дни. Очаква се вместо на 9 януари, старши треньорът Сашо Ангелов да събере възпитаниците си на 11-и. Наставникът ще има и нов помощник в лицето на Ивайло Димитров, който през есента отговаряше за подготовката на юношите младша възраст в клуба и формацията, състезаваща се в първенството по „Футбол 7“ на Монтана.

Капитанът на ботевци Венцислав Иванов, който в 13 мача вкара 4 гола, ще продължи кариерата си в Кипър. 34-годишният таран подписа договор до края на сезона с опция за още 1 г. с втородивизионния Акритас. Футболистът ще се присъедини към новия си клуб днес и ще може да дебютира в мача от XV кръг на шампионата срещу ПААЕК в събота.