България

Внимание! Този номер ще ви се обади, за да ви каже, че имате печалба, но всъщност...

  04.01.2017 10:46             
Внимание! Този номер ще ви се обади, за да ви каже, че имате печалба, но всъщност...

Нескопосани телефонни измамници правят опити да заблуждават възрастни хора в Бургас по нова схема, сигнализира бургазлийката Радостина Вичева. Майка й е получила обаждане от непознатия за нея номер: 0896 28 64 14. Жената от другата страна на слушалката се представила за служител на „Технополис” и казала на възрастната дама, че печели от томбола една от 3 награди – 500 лева, телефон или телевизор, пише Флагман. Дъщерята на жената веднага се усъмнила след като „служителката на Технополис” казала да се обадят на друг номер за потвърждение.

„Жената, която се опита да заблуди майка ми, имаше много специфичен говорен дефект. Позвъних на новия телефонен номер, който тя предостави и съм напълно сигурна, че отново вдигна тя. Попита ме дали има проблем да стигнем до София за да си получим наградата и когато й обясних, че сме от Бургас, тя ме увери, че до дома ни ще дойде специален фирмен превоз, който да ни предостави наградата. Тя го описа като бял бус със софийска регистрация „2025”. Не ми каза буквите на номера, а само че е софийски”, обяснява Радостина Вичева.

За целта обаче мнимата служителка на „Технополис” поискала от Вичева да закупи няколко SIM карти и да ги продаде.

„Веднага след това се обадих на 112. Измама е. Искам да се даде гласност на случая. Някой наистина може да загуби парите си дори по такава глупаво измислена схема. Нека чрез медиите да се опитаме да предупредим хората”, призовава жената.