Здраве

Забравете за пушенето с чудна руска отвара, която да си направите у дома

  01.01.2017 20:30             
Забравете за пушенето с чудна руска отвара, която да си направите у дома

Може да откажете цигарите завинаги, ако пробвате този лесен чай. За да има ефект обаче, необходимо е да го пиете в продължение поне на 3-4 месеца, да сте упорити и постоянни и поне малко да имате контрол над желанието да запалите цигара. Ето рецептата:

Сварете малко вода, примерно чаена чаша; вземе щипка сушени листа от живовляк, щипка жълт кантарион и щипка мента и ги поставете в подходящ съд.

Отгоре ги залейте с врящата вода.

Покрийте съда с подходяща капачка и го оставете да стои още два часа. В това време чаят ще се охлади и бихте могли да започнете употребата му. Тъй като не бива да се подслажда, чаят не е много приятен за употреба, поради това може да го пиете през целия ден.

Според д-р Цепина е нужно да се консумира този чай в продължение на три месеца за най-добри резултати. Също така бихте могли да дъвчете пресни листа от живовляк , пак по препоръка на д-р Цепина. Скоро, казва тя, ще загубите желанието за никотин. 

Опитайте лекарството още утре. Няма какво да губите, освен да имате един лош навик по-малко.

Друго народно средство, което може да убие желанието ви да пушите е отварата от овес. Вземете една супена лъжица овес и я залейте с една чаша топла вода. Оставете да постои така през цялата нощ. На сутринта прецедете инфузията и я изпийте на гладно.

Може да пробвате и тази стара руска рецепта: 

Вземете по 1 чаена лъжичка корени на глухарче, валериана и коча билка – цвят и листа, залейте ги с около 400 мл вода и ги варете в продължение на 10 минути.

Вземете отделно по една супена лъжица листа от мента и листа от малина, залейте ги със същото количество вода и ги варете в продължение на 20 минути /при положение, че са пресни, ако са сушени – просто ги залейте с врала вода и ги оставете да постоят така около 5-10 мин/. Смесете двата чая – онзи от корените на глухарчето и кочата билка, и чаят от листата на мента и малина, и пийте от тази смес винаги, когато ви се припуши.

Източник: zajenata.bg