Лайфстайл

Бамбукът носи късмет, лоницерата - пари, розата пък любов и страст

  28.12.2016 20:58             
Бамбукът носи късмет, лоницерата - пари, розата пък любов и страст

Почти във всеки дом има цветя. Освен че са красиви и пълнят стаята с кислород, се оказва, че има и такива, които с енергията си могат да привличат щастие и богатство. А всеки иска това за себе си и любимите хора - здраве, късмет, успех и много обич. Дори обикновените растения, като мушкато, азалия и бегония, помагат да успееш в живота. В азиатските страни вярват, че ако в дома има азалия, то стопаните му ще живеят дълго и щастливо. Мушкато в съседство с азалия носи изобилие в дома, но да са наблизо е задължително условие.

Бамбукът помага за премахването на депресията и негативната енергия. Носи късмет и повишава духовното израстване.
Хубаво е да отглеждате босилек не само защото може да бъде част от вашите ястия, но и за привличане на любов, богатство, късмет в дома ви. 

Според индийската култура в дом, в който се отглежда босилек, има късмет и премахва злините 

Лоницерата е цветето, което ще донесе пари в дома ви и ще го пази. Познато е още под името орлови нокти и има сладък аромат. Растението е увивно, което го прави още по-красиво.

Вероятно сте виждали лимони, отглеждани в голяма саксия. Жълтият им цвят зарежда позитивно. Това растение е символ на приятелството и положителната енергия. Действа пречистващо на дома. Орхидеите - едни от най-красивите растения, привличат любовта, действат успокояващо.

Розите са символ на обич и страст, изцеление и късмет. Носят жизненост и любов в дома.

Богатство в дома привличат още аспарагус, астрофитум, юка, папрат и най-обикновен кактус.

Кактусът има още една функция - според не едно поверие спира крадците. 

Фикусът носи късмет, покой и комфорт на дома. Още от древни времена растението се счита за пазител на семейното огнище. Фикусът носи късмет на бременни жени, а ако се подари на двойка, която няма наследници, то зачеването и раждането е гарантирано. Едно от най-магическите растения обаче, използвано още в Древен Египет за защита от зли сили, привличане на просперитет и здраве, е дафиновият лист.