Събития

Кмет и ученици участваха в зрелищна демонстрация

  06.12.2016 14:50             
Кмет и ученици участваха в зрелищна демонстрация

Пожарникари извадиха „пострадали“ при автомобилна катастрофа в двора на ПГХТ „Васил Левски” в Мизия. Акцията бе част от сюжета на учение „Демонстрационна евакуация на ученици и демонстрация на пожарогасителна техника”, проведено по повод Международния ден на доброволеца. Ученици, учители и служители участваха в изпълнение на плана за евакуация на гимназията. След подаден сигнал за пожар от учител, бяха евакуирани всички ученици от IX до XII клас на двора, където вече имаше пристигнал противопожарен автомобил.

Занятието беше организирано от районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Оряхово и общинската управа в Мизия. В него участва и кметът д-р Виолин Крушовенски, който е председател на кризисния щаб. Огнеборците демонстрираха „спасяване на пострадали от автомобил”, като возилото беше разрязано, а след това загасен „избухналия” в него пожар.

Новата пожарна кола на РС ПБЗН-Оряхово, оборудвана със съвременна техника, предизвика възхищението на седмокласниците от основните училища в Мизия и Крушовица, които присъстваха като наблюдатели на учението. Накрая пожарникарите показаха и как действа водното оръдие, монтирано на покрива на специализирания автомобил.

Идеята на проведеното учение беше юношите да се запознаят с дейността на доброволците, за да могат да бъдат привлечени и обучени за участие в доброволни формиравания.