Събития

Девойка от Вършец е доброволец №1 в България

  06.12.2016 09:46             
Девойка от Вършец е доброволец №1 в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в инициативата „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“. На първо място със 745 „харесвания“ беше класирана Ивелина Петрова от Вършец. Тя е на 17 г. и е ученичка в СУ „Иван Вазов“ в курортното градче. Заедно със свои приятелки са създали клуб „Добротворци“, чиято цел е да помага на техни съученици от ромски произход да останат в училище и да завършат образованието си. Клубът е осъществил и няколко дарителски кампании за ученици от ромски произход, сираци и деца от социално слаби семейства.

„Доброволчеството е мисия, която променя обществото, хората и средата, в която живеят“, коментира министър Кралев.

На второ място в инициативата с 654 „харесвания“ се нарежда Елена Близнакова от Кюстендил. Тя е на 20 г. и е студентка в НСА „Васил Левски“. Трети с 572 „харесвания“ е Стефан Стефанов от Разград. Той е на 31 г. и е инженер по професия.

Инициативата „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“ на Министерството на младежта и спорта беше насочена към изявени млади доброволци от цялата страна. Младежки организации номинираха доброволци, които най-активно са се включвали през изминалата 2016 г. в доброволчески инициативи и кампании. Всички номинации бяха публикувани на фейсбук страницата на Национална информационна система за младежта и всеки можеше да гласува за доброволеца, който смята за най-активен или с най-полезна дейност. Общият брой гласове за всички номинирани е 3220 гласа.