Събития

Икономическа полиция нищи ремонт на църква

  04.12.2016 16:14             
Икономическа полиция  нищи ремонт на църква

прокуратурата, научи "Конкурент". Информацията потвърдиха от Комисията по вероизповеданията и правата на човека /КВПЧ/ към Народното събрание.

Според старши експерта в КВПЧ Жасмина Донкова, материалите по делото вече са в икономическа полиция във Враца, която е започнала работа по случая.

До разследването се стигна, след като КВПЧ отпусна 20 000 лв. за ремонт на местния храм във врачанското село, чийто покрив беше отнесен от вятъра и проливните дъждове миналата есен.

Местните хора твърдят, че ремонт не е правен, а парите са отклонени от Врачанска митрополия.

В същото време в четвъртък врачанският владика Калиник, който е бил в София по работа в Светия синод, постъпи в правителрствена болница, след като се е почувствал зле.

От реномираното лечебно заведение съобщиха, че няма сериозни причини за опасения, но въпреки това главата на Врачанска епархия ще остане известно време под наблюдение. Според близки до него, през последните няколко месеца здравето му било разклатено и ще  му бъдат направени пълни изследвания.

85-годишният дядо Калиник е начело на врачанската епархия от няколко десетилетия и успя да овладее един от критичните периоди за „разкол” в църквата.