Свят

Убиха и изнасилиха красивата Мария. Полицията арестува 17-годишен

  04.12.2016 07:43             
Убиха и изнасилиха красивата Мария. Полицията арестува 17-годишен

Полицията в Германия успя да разкрие зверско престъпление седем седмици след извършването му. Разследващите във Фрайбург арестуваха убиеца на красивата студентка по медицина Мария, която умира само на 19 години, след като е изнасилена и пребита. Извършител на жестокото престъпление е 17-годишен бежанец от Афганистан, който идва в Германия преди години абсолютно сам и без роднини. Според DPA до този момент не е признал убийството.
 
Убийството на красивата Мария предизвика в Германия голям обществен отзвук, много хора дори започнаха да събират пари, за да бъде издирен и наказан убиецът на младото момиче.
 
Мария е нападната на 16 октомври, когато се прибира вкъщи с колело от университета. Обезобразеното й тяло е намерено в коритото на река, аутопсията установява, че непосредствената причина за смъртта е удавяне. Патоанатомите обаче са категорични, че момичето е било не само изнасилено, но и жестоко пребито.
 
Полицията започва мащабно издирване и започва да проверява всички съмнителни субекти, на разпит са привикани над 1400 души. Ключов момент в разследването става намирането на черен шал в реката. Благодарение на иззети записи от камери полицаите установяват, че млад мъж със същия черен шал се е подвизавал на мястото на убийството.
 
След задържането на афганистанеца полицаите намират и негова ДНК по трупа на момичето.
 
Превод БЛИЦ