Спорт

Сашо Ангелов: Няма да оставя каруцата в калта

  30.11.2016 21:24             
Сашо Ангелов: Няма да оставя каруцата в калта

Старши-треньорът на врачанския Ботев - Сашо Ангелов, заяви след домакинската загуба с 1:2 от Царско село, че отборът му е играл много добре преди почивката, а след нея е показал друго лице.

„През първата част футболистите показаха онова, което искам да притежава Ботев. Съжалявам само, че липсата на класа ни попречи да вкараме втори и трети гол, с което да решим изхода от срещата. През втората част, когато силите на играчите свършиха, се видя и другото лице на отбора. Знам, че поемайки тима съм поел и пасивите, и активите, но е истина, че заварих слаба физическа форма и изключително некачествена селекция. Може някои от момчетата да дават максимума от възможностите си, но това е недостатъчно, за да носиш славния екип на клуб с почти 100-годишна история като Ботев /Враца/. Хубавото е, че тези неща се случват сега, за да имаме време да ги коригираме през зимната пауза”, каза Ангелов. Той уточни, че не съжалява нито за миг за завръщането си в отбора в този тежък момент.

„За да поемеш Ботев днес трябва да си малко луд, а аз съм много луд! Обичам този клуб, обичам Враца, защото кариерата ми на треньор в професионалния футбол тръгна оттук, с Ботев постигнах много победи и затова този клуб е винаги част от мен. Всеки, който ме познава, знае, че няма да оставя „каруцата в калта”. Няма да се предам и ще направя отбора много по-силен, но ми трябва време”, допълни наставникът. Той помоли вярната публика на Ботев да дойде на мача в неделя и да подкрепи любимците си.

„Обещавам, че още в следващата среща ние ще изглеждаме по-различни. Още в неделя трябва да измъкнем нещо, защото спешно се нуждаем от точки”, каза старши треньорът. Той благодари за организацията, направена преди мача с Царско село и за това че теренът е бил почистен и пригоден за футбол.