Здраве

Ето какво да хапнете, за да преборите махмурлука

  22.11.2016 07:28             
Ето какво да хапнете, за да преборите махмурлука

Английската закуска не само е предпочитано средство против махмурлук, но се оказва, че е и най-бързодействащото, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания. Допитване е извършено по поръчка на производителите на яйца "Лайън" и е обхванало 2000 души.

Резултатите показват, че 38 процента от жителите на Острова, които залагат на английска закуска след тежък запой предишната вечер, се възстановяват от неприятните усещания за по-малко от три часа.

За сравнение - за благоприятен ефект срещу махмурлук само 19 процента от анкетираните разчитат на болкоуспокояващи лекарства, а едва три процента - на целодневна почивка на легло.

Причината английската закуска да действа по-бързо и ефикасно срещу препиване са яйцата и в частност високите нива на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните ефекти на ацеталдехида - химикал, предизвикващ главоболие, гадене и други неприятни усещания от прекаляването с чашката.

Яйцата освен това са богати на висококачествени протеини и витамини B и D, които също помагат срещу махмурлук и "разбуждат" хората с натежали от предишната вечер глави.

Източник: Dnes.bg.