Здраве

Не е за вярване! Мъже, яжте чесън, ако искате да сте сексапилни

  21.11.2016 15:48             
Не е за вярване! Мъже, яжте чесън, ако искате да сте сексапилни

Хапването на по-големи количества от един определен продукт може да направи мъжете по-привлекателни за дамите. Изненадващо въпросният продукт е чесънът - една от най-миризливите храни в света, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване, цитирано от БТА.

Дъхът на чесън обикновено е отблъскващ, но според науката излъчваната от тялото чеснова миризма прави представителите на силния пол по-атрактивни за нежните им половинки.
 

За целите на проучването група мъже са консумирали различни количества чесън - между две и четири скилидки една седмица. По време на експеримента участниците са носили подплънки, улавящи телесния аромат.

След това "късметлийки" от женски пол е трябвало да подушат "ароматните подплънки" и да оценят миризмата според това колко привлекателна, интензивна и мъжествена им се струва.

Оказало се, че най-привлекателна за дамите е миризмата, отделена от мъжете, които са хапвали най-много чесън - по четири скилидки седмично.

Професор Крейг Робъртс от изследователския екип от университета на Стърлинг обяснява, че ефектът се дължи на здравословните свойства на чесъна.

Феромоните на мъж, консумирал полезния продукт, са сигнал, че той е в добро здраве, което съответно оказва влияние върху сексуалния подбор.

Предишни проучвания са показали, че много животински видове използват подобни сигнали, за да подбират партньори в добра физическа форма.