Събития

Гласуват машинно в 14 секции в Монтанско

  27.10.2016 14:40             
Гласуват машинно в 14 секции в Монтанско

Избирателите в 10 секции в Монтана, в две в Берковица и две в Чипровци ще гласуват за първи път машинно. Централната избирателна комисия е определила точно къде гражданите щ6е могат да дадат вота си за президент с машина.

В Монтана устройства ще има в три секции, които се намират в сградата на математическата гимназия, три в VІІ училище и четирите в СУ „Христо Ботев”.

В Берковица гражданите, които дават вота си в секции, ситуирани в гимназия „Иван Панов” също ще гласуват машинно. Това ще сторят и жителите на Вършец, които гласуват в двете секции в училище

„Св. Св. Кирил и Методий”.

Машинно ще се гласува само за президент, участието на гражданите в референдума ще е по класическия начин – с бюлетина в урната.

Определен е и броят на подвижните СИК-ове на територията на област Монтана. Те са шест – три в община Монтана и по една в Лом, Вършец и Брусарци.

Общо 161 са заявленията, подадени от хора с трайни увреждания, заявили желание да гласуват в подвижна урна.  За община Монтана една е в града, една в село Горна Вереница и обща за  Николово, Долно Белотинци, Сумер и Крапчене.