Събития

Откриха обновената поликлиника в Борован навръх празника му

  26.10.2016 15:57             
Откриха обновената поликлиника в Борован навръх празника му

На 25 oктомври община Борован отбеляза 139 години от освобождението на селото от Османска власт. Победата идва с помощта на Хусарския полк под командването на полковник Барон Майендорф. Празничното тържество във вторник започна с издигане флага на Община  Борован и българското знаме от кмета Десислава Тодорова и председателя на общински съвет Иван Костовски. Те поднесоха и венец пред „Конника“ – паметник-символ на освобождението на селото. Десислава Тодорова изрази поздравленията си пред местните жители, след което бе отслужен водосвет за здраве. Тържественото утро продължи с официално откриване на обновената сграда на поликлиниката в Борован, ремонтирана по проект към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Десислава Тодорова изказа своята благодарност към всички, положили усилия за реализирането на проекта и пожела успешна работа на практикуващите лекари и стоматолози. Заедно с Росен Дудушки - управител на „Строителна компания“, която е изпълнител на обекта и председателя на общинския съвет, кметът на Борован преряза лентата и прикани всички присъстващи да разгледат обновената сграда на поликлиниката. С празничен концерт на възпитаници от детските градини и училищата в общината продължи развлекателната програма за гостите.

Десислава Тодорова връчи наградата “Почетен гражданин на община Борован“ на  Георги Гецковски, учредена с решение на общинския съвет. От свое име Гецковски благодари за оказаната му чест.  

Официални гости на тържеството бяха народният представител Айхан Етем, който поднесе своето поздравление към всички жители и гости на Борован, общинският съветник от Враца Борислав Банчев и кметът на Роман Валери Ролански. Празникът бе уважен от кметове на населените места на територията на общината, общински съветници, директори на училища и детски градини, служители на общинска администрация, много местни жители и гости. За доброто настроение на всички се погрижи Светлин Миланов – носител на първа награда от фестивала „Пирин Фолк” 2016 г. Тържествата бяха закрити с впечатляваща заря.