Събития

Ботев /Вр/ дари парите за онкоболно дете

  25.10.2016 13:46             
Ботев /Вр/ дари парите за онкоболно дете

Ботев /Вр/ изпълни намерението си да помогне на лекуващото се от тежко онкологично заболяване дете от Велико Търново и преведе част от премиите си за равенството срещу Етър по сметката на 6-годишната Йоана, научи „Конкурент“. Информацията беше потвърдена от старши треньора Бойко Величков, по чиято инициатива преди 10-ина дни започна благородната кампания.

„Удовлетворен съм, че успяхме да се обединим около тази кауза. Ще бъдем щастливи, когато научим, че Йоана се е излекувала напълно. Вярваме, че с нашата подкрепа – материална и морална, тя ще успее да се пребори с коварната болест“, коментира Величков. Наставникът на врачани допълни, че в акцията са се включили не само футболистите, но и треньорите и ръководството на клуба.

„Футболът е спорт, който може и трябва да обединява хората. Битките приключват на терена, а след това ние трябва да даваме пример с поведението и действията си“, допълни Величков. Той отказа да назове сумата, която е преведена по сметката на Йоана, тъй като благородните жестове нямат цена, а стойността им се измерва не в пари, а в идеали.