Събития

Отварят фермерски пазар в Монтана

  25.10.2016 08:47             
Отварят фермерски пазар в Монтана

От следващата година в Монтана ще има фермерски пазар. За това са се договорили представители на производители и преработватели, на областната дирекция „Земеделие” и кметът Златко Живков. Хората сами предложиха да организират тържището. Заели са се да проучат как са структурирани тези пазари в София и Пловдив.

Трябва и заедно да открием най-доброто място, както и добре да преценим в кои дни ще се случва, каза кметът Златко Живков. Той застана зад инициативата на производителите. Според градоначалника един такъв пазар би имал успех, защото гражданите ще се срещат с производителите и ще знаят точно какво и от кого купуват.

 „Надяваме се за организирането на фермерски пазари да помогне и държавата. Министър Десислава Танева вече обяви, че от следващата година пазарите на производителите ще станат част от политиката на земеделското министерство”, каза още Живков. я за сградата и терена. Калин Каменов допълни, че ще настоява от бъдещия инвеститор сериозна част от сградата да остане общинска – изцяло или поне първия етаж, но и това не убеди квалифицираното мнозинство да подкрепи идеята му за промяна.