Събития

ВИДЕО: КГБ вече е във Враца

  24.10.2016 15:42             
ВИДЕО: КГБ вече е във Враца

Във Враца вече има КГБ, а новата организация направи вчера и първата си учредителна сбирка в местно заведение.

„Днес е първият празник на КГБ във Враца. Мога да кажа, че клубът ни  вече е известен не само в града, но и в цяла България, а и по света. Абревиатурата КГБ стряска много хора, но означава „Клуб на готините баби“. В него имаме задължението да събираме баби и прабаби с големи фамилии, а дейността ни е да помагаме на възрастни хора. Искаме да направим дарения на старчески домове, на домове за сираци, защото нашия девиз е „Знаем, можем и го правим“. Към женския клуб се присъединява също и мъжката част - КГД /което означава „Клуб на готините дядовци“/ , които са плътно до нас, защото казват, че светът е за двама“, обясни председателят и основател на клуба Катя Найденова.  

По време на тържеството бяха раздадени членски карти и значки на всички присъединили се към сдружението. Председателят на КГБ направи първото дарение от 300 евро, като и други членове последваха примера й и подкрепиха благотворителната кауза.

Празникът премина с много настроение и музика, а членовете на клубовете си пожелаха успех. 

В „Клуба на готините баби“ могат да се запишат всички готини баби, които да съдействат за разширяването и усъвършенстването на организацията, като участват в срещи, творчески вечери, конкурси, фестивали, благотворителни акции и др.