Събития

Втора греда за Банчев: Нистеров пак оцеля

  24.10.2016 11:14             
Втора греда за Банчев: Нистеров пак оцеля

Внесеното предложение от Борислав Банчев за закриване на длъжността „контрольор“ в общинското дружество „Благоустройство и комунално стопанство“ не мина и на сесията днес, а изпълняващият го Илиян Нистеров отново запази поста. Срещу докладната гласуваха 17 от присъстващите 31 членове на местния парламент. 13 сенатори го подкрепиха, а двама се въздържаха, с което докладната беше отхвърлена. Това беше второто поредно заседание и общо трето, на което се настоява за уволнението на Нистеров от фирмата.

Преди вота обаче се разгоряха дискусии, от които пролича поляризацията на мненията в съвета. Банчев мотивира предложението си с подкрепата, която получил в социалните мрежи и лошото състояние на комуналното дружество. В подкрепа на идеята на съветника от ДПС се изказа Диляна Давидкова от „Народен съюз“, но тя прикани вносителя да мотивира малко по-добре предложението си при следващото му внасяне. Кметът на с. Бели извор Кирил Илиев направи политическо изказване и призова „ГЕРБ да му намери на Нистеров друго място в общината, където би вършил същата работа“.

Срещу докладната се обяви Десислава Димитрова от ГЕРБ, която е и председател на стопанската комисия. „Не искам да ни вкарват в тази комедия на абсурда, защото за разчисктване на лични сметки се използват Търговския закон и механизмите за работа, които имаме в общинския съвет... Всичко това е ненужна гимнастика, а нас ни правят на смешници  и участници в тази абсурдна комедия“.

Още преди гласуването Банчев се закани, че на следващата сесия ще внесе ново искане за отмяна на длъжността и ако се наложи ще започне да събира подписи от врачани в подкрепа на своята идея.

Още ще намерите във в. „Конкурент“