Събития

Калин Каменов е претендент за "Кмет на годината"

  23.10.2016 15:39             
Калин Каменов е претендент за \

Кметът на Враца Калин Каменов е сред осемте градоначалници, които ще се борят за №1 при управленците на голяма българска община. 24-има управленци - по 8 в разделите за малка, средна и голяма община, попаднаха в ежегодната класация на национален сайт. Гласуването е в ход и ще продължи до 13 ноември. Победители ще бъдат излъчени на официалната церемония „Кмет на годината“, която е на 16 ноември в столичния хотел „Маринела“.

Кметът на Враца Калин Каменов си оспорва отличието със своите колеги от Благоевград, Сливен, Плевен, Пловдив, Димитровград, Ямбол и Добрич.

В категория „малка община“ има двама представители на Северозапада. Гласуването изправя в пряк дуел кметът на Ружинци - Александър Александров и на Чипровци – Пламен Петков. Освен тях в битката са още управниците на общините Тутракан, Ивайловград, Девня, Алфатар, Лесичово и Шабла.

Сериозна е надпреварата и в категорията „Средна община“, където спорят кметовете на Гоце Делчев, Разлог, Несебър, Поморие, Балчик, Кирково, Велинград и Омуртаг.

Тази година награди ще има и в направленията: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения“ и „Градска инфраструктура“.